ЛеБрон Джеймс счупи рекорда за най-много точки в НБА на САЩ

...
ЛеБрон Джеймс счупи рекорда за най-много точки в НБА на САЩ
Коментари Харесай

В мач за историята ЛеБрон Джеймс подобри рекорда за най-много отбелязани точки в НБА

 Efbet Article Horizontal 1180X300
ЛеБрон Джеймс счупи върха за най-вече точки в НБА на Съединени американски щати и Канада. Звездата на Лос Анджелис Лейкърс, именуван още Краля, вкара 38 на Оклахома при загубата на отбора си със 130:133 вкъщи. Още в третата четвърт той стана №1 в историята. Малко преди края на частта, с изстрел от 21 метра, Джеймс събра 38 388 точки и счупи върха на Карим Абдул-Джабар, който се задържа 34 години. 

ЛеБрон подвигна ръце във въздуха, а по-късно се усмихна. Абдул-Джабар, който бе една от многото звезди на трибуните, стана на крайници и стартира да го приветства. Мачът бе спрян краткотрайно, а близки на Джеймс излязоха на терена за гала, с която бе маркиран историческият миг. 

Абдул-Джабар стана рекордьор по точки в постоянния сезон на 5 април 1984, а през 1989 година се отдръпна с 38 387 точки. През годините няколко звезди бяха покрай върха му. Карл Малоун приключи единствено на 1 459 точки зад него. Кобе Брайънт – на 4 744, Майкъл Джордан – на 6 095. ЛеБрон изпревари всички, а към този момент е и пред Абдул-Джабар. Той излиза отпред в класацията в 20-ия си сезон, колкото има и легендата на Лейкърс.

Още спортни вести вижте във видеото:

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР